Kesän ensimmäiset mestaruuskisat

Päijät-Hämeen suunnistusalueen keskimatkan mestaruudet ratkottiin Kärkölässä 23.5. Matkat olivat lyhyet mutta helteinen sää ja raskas maasto eivät päästäneet suunnistajia helpolla. Nallejärven maastossa oli paikoittain paljon risukkoa ja hakkuujätettä, joten polkuja kannatti hyödyntää mahdollisuuksien mukaan. Taimesta kisaan osallistui 7 kilpailijaa.

Nuorimmille 12-sarjalaisille oli tehty suora suunnistusrata, ilman siimaria, Eetu selvisi radastaan hyvin ja suunnisti hopealle. Joonas suunnisti myös hienosti 14-sarjassa, johon hän pääsee vielä ensi vuonnakin. Suunnistajamme saavuttivat peräti 5 mitalisijaa. Tarja voitti oman sarjansa ja Eetu, Timo sekä Reima suunnistivat hopealle ja Sanna sai pronssia.

Viikko jatkui suunnistuksen parissa, kun launtaina kisailtiin keskimatkan Suomen mestaruuskisa Kouvolassa. Lauantaina aamulla heti yhdeksän jälkeen päivä alkoi karsinnoilla. Taimesta kisaan osallistuivat Timo ja Reima veteranisarjoihin sekä Hanne, Sanna, Mikko ja Kari pääsarjaan.

Valkealan Vuohijärvellä suunnistajia odotti harju-suppamaasto. Mikroreitinvalinnat oli suuri merkitys, turhien nousujen välttämisessä. Suppamaasto on tämän vuoden teema, kun Jukolassa ja myöhemmin syksyllä sm-yössä on odotettavissa suppamaastoa. Timo onnistui tekemään karsinnassa A-finaalipaikkaan oikeuttavan suorituksen, huolimatta alun virheestä. B-finaaleissa Reima vastasi parhaimmasta sijoituksesta voittamalla oman sarjansa 40 sekunnin erolla seuraavaan kilpailijaan.