Menestystä Päijät-Hämeen aluemestaruuskilpailuissa

Keskimatkan kilpailu

Aluemestaruuskilpailujen kausi alkoi toukokuussa keskimatkalla. Päijät-Rasti järjesti keskimatkan kilpailun 7.5 sateisessa säässä Auttoisten maastossa. Keskimatkan aluemestaruuden miesten yleisessä sarjassa vei Rastivarsojen Denis Grishman. Naisten yleisen sarjan voitti odotetusti Lahden Suunnistajia edustava moninkertainen maailmanmestari Minna Kauppi. Taimesta kisaan osallistui 7 suunnistajaa. Parhaimmista sijoituksista vastasivat Tarja ja Reima, jotka olivat hopealla omissa sarjoissaan. Mitalisijoitukselle suunnisti lisäksi Sanna naisten pääsarjassa.

Pitkän matkan ja viestin kilpailut

Pitkän matkan aluemestaruuskilpailu järjestettiin Orimattilassa elokuussa. Lauantaina 10.8 helteisessä kesäsäässä pidetystä kilpailusta Taimen suunnistajat saavuttivat monia hienoja sijoituksia. Rastivarsat järjesti kilpailut monille tutussa Salusjärven leirikeskuksen maastossa. Kilpailun jälkeen oli mahdollisuus virkistäytyä rantasaunoiisa ja uimalla Salusjärvessä. Radoilla riitti haasteita, maastopohja oli raskasta ja polkukiertoja kannatti käyttää. Virheettömän suorituksen tekeminen oli hankalaa ja rastinottovirheet olivat yleisiä.

Taimesta kilpailuun osallistui kahdeksan suunnistajaa. Sanna, Tarja ja Reima onnistuivat suunnistamaan mestaruuden arvoisesti. Tarja ja Reima voittivat sarjoissaan mestaruuden ylivoimaisesti. Naisten 65-vuotiaiden sarjassa Tarjan ero toiseksi sijoittuneeseen Kaija Purhoseen oli yli 15 minuuttia. Reima voitti toiseksi sijoittuneen Jorma Varkilan 5 minuutilla. Sannan mestaruus oli hyvin tiukilla, Itä-Hämeen Rastin Elina Nevalainen oli vain 2 sekunttia hitaampi, kolmanneksi naisten pääsarjassa sijoittui ennakkosuosikki Anna-Kaisa Anjala. Timo sijoittui 40-sarjassa hopealle, Eetu 12 vuotiaiden tukireitillä myös hopealle ja Hessu 70-sarjassa pronssille.